Op reis in Oekraïne

Alle nuttige informatie als u op reis gaat naar Oekraïne.

  1. Laatst bijgewerkt op

Alle reizen naar Oekraïne worden op dit moment afgeraden.

Oekraïne is een land in oorlog en dit consequenties kan hebben voor uw persoonlijke veiligheid.

Wij bevelen u ook sterk aan het reisadvies voor Oekraïne, dat regelmatig door de FOD Buitenlandse Zaken van België wordt geüpdatet, te lezen.

De consulaire bijstand geldt niet als de burger reist naar een gebied dat wordt afgeraden door het reisadvies van Buitenlandse Zaken of naar een gebied waar een gewapend conflict is. Als u zich al op het gebied van Oekraïne bevindt, gelieve uw reis via Travellers Online te registeren.


Reisadvies


Het reisadvies voor Oekraïne kunt u lezen op de algemene website van de FOD Buitenlandse Zaken.


Belgen in nood


Ondanks alle voorzorgsmaatregelen, bevindt u zich in een noodsituatie. Wat te doen? Lees verder...


Contactgegevens voor Belgen in nood


Voor dringende gevallen (ongevallen, verlies/diefstal documenten, etc. - geen visa!) na de werkuren en tijdens het weekend kunnen Belgen de Ambassade in Kyiv bereiken via het noodnummer +38 050 3877501.


Travellers Online


In elk land kunnen er crisissen, aanslagen of ongelukken gebeuren. Registreer uw reis via Travellers Online. Zo kan de FOD Buitenlandse Zaken u indien nodig makkelijker informeren en ondersteunen. Uw contactgegevens blijven steeds vertrouwelijk.


Wanda


Wanda informeert reizigers over de gezondheidsrisico's die ze lopen afhankelijk van hun bestemming. Met dit instrument wil het Antwerpse Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) mensen bereiken die momenteel in het buitenland zitten. Meer informatie...