Ambassade van België in Oekraïne
Home Verenigingen

Verenigingen

Vlamingen in de Wereld

De stichting Vlamingen in de Wereld (VIW) zorgt voor uitgeweken landgenoten, biedt informatie en stimuleert onderlinge contacten. VIW doet dit met diverse initiatieven die het leven van de migrerende landgenoten vereenvoudigen, zoals beperking van administratieve rompslomp bij een verhuizing en vlotte afhandeling van dossiers rond pensioen of sociale zekerheid, voldoende faciliteiten voor onderwijs van het Nederlands en meer.

VIW steunt op een netwerk van meer dan 80 vertegenwoordigers, wellicht ook in uw regio. De vertegenwoordigers zijn wereldwijd de belangrijkste antennes van de stichting, de ogen en oren die VIW ‘dragen’ in het buitenland. Als uitgeweken landgenoot bent u welkom bij de VIW gemeenschap én een VIW-vertegenwoordiger in uw regio. Klik hier voor de lijst van VIW-vertegenwoordigers: https://viw.be/nl/viw-vertegenwoordigers. Misschien mogen zij u verwelkomen op één van hun toekomstige activiteiten.

Geregeld informeren wij u via onze online media. Bezoek onze website viw.be, onze Facebookpagina facebook.com/viwbrussel of schrijf je in op onze gratis elektronische nieuwsbrief via viw.be. Maandelijks ontvangt u boeiende informatie en leest u portretten van landgenoten in het buitenland. Ontvangt u liever informatie op papier of wenst u gebruik te maken van de VIW-dienstverlening? Voor een beperkt bedrag is uw gezin een heel jaar lid van onze organisatie. Alle vragen via info@viw.be