Ambassade van België in Oekraïne

België in Oekraïne

Welkom op onze website!

U bent een Belg die onlangs naar Oekraïne is verhuisd en u wilt zich inschrijven op de ambassade in Kiev? U reist als toerist door Oekraine en u bent uw paspoort verloren? U dient een visum aan te vragen om naar België te reizen? Dan bent u hier op het goede adres.

Deze website zal u ook op de hoogte houden van consulaire aangelegenheden die specifiek voor Belgen in Oekraïne gelden, de actualiteit van het buitenlandse beleid van België en andere nuttige info of evenementen.
 

Belangrijk bericht voor de houders van een Oekraïens biometrisch paspoort vanaf 11 juni 2017

Gelieve te noteren dat vanaf 11 juni 2017 de houders van een Oekraiens biometrisch paspoort vrijgesteld zullen zijn van een visum voor een kort bezoek aan de Schengenlanden.

U kan volgende website consulteren: http://openeurope.in.ua/.

Indien u houder bent van een niet-biometrisch Oekraiens paspoort dan blijft het Schengenvisum verplicht.

Oekraiense onderdanen die een lang verblijf wensen in België (meer dan 90 dagen) moeten een type-D visum voor België aanvragen, of ze nu met een biometrisch of een niet-biometrisch paspoort reizen.

 
flags

 
Mededeling van de Ambassadeur van België

Lees de mededeling van Z.E. Luc Jacobs, Ambassadeur van België in Oekraïne, ter gelegenheid van de viering van 25 jaar diplomatieke relaties tussen België en Oekraïne.

 
Belangrijk bericht voor visumaanvragers

Alle visumaanvragen voor de Ambassade van België in Kiev worden ingediend bij:

VISA APPLICATION CENTER
TLScontact
Artem Business Centre
Hlybochitska street 4
Kyiv
Tel + 380 44 502 21 40
Open 08.30 - 15.00 (voor afspraken visumaanvragers)
Voor het afhalen van paspoorten: 08.30 - 16.30

Procedure visumaanvraag:

  1. Ga naar de website van TLScontact: https://be.tlscontact.com/ua/KBP/index.php
  2. Online registreren op Visa-on-Web
  3. Online een afspraak nemen bij TLScontact
  4. Klaarmaken van uw visumaanvraag dossier
  5. Naar TLScontact in Kiev komen op de afspraak en de visumaanvraag indienen

TLScontact beschikt over geen regionale kantoren in Oekraïne.

 

Nieuws

23 feb

Nederland, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Tsjechië,... dit jaar waren er in verschillende EU-landen verkiezingen, met één constante: een duidelijke opmars van populistische partijen aan de twee uitersten van het politieke spectrum , partijen die pleiten voor de afwijzing van anderen, voor nationaal isolationisme en voor de verwerping van het Europese project. In bepaalde gevallen heeft een zekere verbazing voorkomen dat deze tendensen aan de macht konden komen, in andere gevallen is het minder zeker... Maar het gevaar is nog niet geweken.

20 feb

Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders is bezorgd over de escalatie van het geweld in Syrië en over de humanitaire situatie in het land. Onder meer in Oost-Ghouta, in de provincie Idleb en in de buurt van Afrin is de situatie de voorbije weken erg verslechterd.

12 feb

De Internationale Dag tegen het Gebruik van Kindsoldaten staat in het teken van de tienduizenden meisjes en jongens die nog altijd worden gerekruteerd voor gewapende conflicten. Ook vandaag nog worden kinderen in een twintigtal landen blootgesteld aan de gruwel die met oorlog en conflict gepaard gaat. Ze zijn getuige of slachtoffer van wreedheden of worden gedwongen om geweld te plegen.

08 feb

Koningin Mathilde en vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo brengen vanaf vandaag een driedaags werkbezoek aan Ghana. De focus van het bezoek ligt volledig op de Sustainable Development Goals (SDG’s). De SDG’s zijn de zeventien doelstellingen om tegen 2030 de extreme armoede te bannen en onze planeet te beschermen.

05 feb

Minister Reynders verwelkomt vandaag de Werkgroep Gedwongen Verdwijningen, die op zijn uitnodiging in Brussel bijeenkomt. In de strijd tegen straffeloosheid is dit toezichtsorgaan, samengesteld uit 5 onafhankelijke experten, nog steeds erg nodig.