Ambassade van België in Oekraïne

België in Oekraïne

Welkom op onze website!

U bent een Belg die onlangs naar Oekraïne is verhuisd en u wilt zich inschrijven op de ambassade in Kiev? U reist als toerist door Oekraine en u bent uw paspoort verloren? U dient een visum aan te vragen om naar België te reizen? Dan bent u hier op het goede adres.

Deze website zal u ook op de hoogte houden van consulaire aangelegenheden die specifiek voor Belgen in Oekraïne gelden, de actualiteit van het buitenlandse beleid van België en andere nuttige info of evenementen.
 

Belangrijk bericht voor de houders van een Oekraïens biometrisch paspoort vanaf 11 juni 2017

Gelieve te noteren dat vanaf 11 juni 2017 de houders van een Oekraiens biometrisch paspoort vrijgesteld zullen zijn van een visum voor een kort bezoek aan de Schengenlanden.

U kan volgende website consulteren: http://openeurope.in.ua/.

Indien u houder bent van een niet-biometrisch Oekraiens paspoort dan blijft het Schengenvisum verplicht.

Oekraiense onderdanen die een lang verblijf wensen in België (meer dan 90 dagen) moeten een type-D visum voor België aanvragen, of ze nu met een biometrisch of een niet-biometrisch paspoort reizen.

 
flags

 
Opgelet voor oplichters

De voorbije dagen ontving de FOD Buitenlandse Zaken verschillende meldingen van burgers over pogingen tot oplichting. De oplichters, welke zich via de telefoon voordoen als ambtenaar van Buitenlandse Zaken, proberen met een smoes om de bellers geld afhandig te maken. Gebruik van nieuwe technologieën wekken daarenboven de indruk dat de oproep afkomstig is van Buitenlandse Zaken (waarbij het centraal oproepnummer 02/501.81.11 verschijnt).

Er wordt uitdrukkelijk gevraagd aan eenieder om geen enkel gevolg te geven aan dergelijke oproepen. De FOD Buitenlandse Zaken neemt immers nooit alleen telefonisch contact op met derden om financiële kwesties te regelen voor welk dossier dan ook.

Het wordt ook aangeraden om gevallen van fraude te melden aan de FOD zelf via het klachtenformulier (https://diplomatie.belgium.be/nl/Contact/klachten) of bij het federaal meldpunt (https://meldpunt.belgie.be/meldpunt/).

 
Mededeling van de Ambassadeur van België

Lees de mededeling van Z.E. Luc Jacobs, Ambassadeur van België in Oekraïne, ter gelegenheid van de viering van 25 jaar diplomatieke relaties tussen België en Oekraïne.

 
Belangrijk bericht voor visumaanvragers

Alle visumaanvragen voor de Ambassade van België in Kiev worden ingediend bij:

VISA APPLICATION CENTER
TLScontact
Artem Business Centre
Hlybochitska street 4
Kyiv
Tel + 380 44 390 51 35
Open 08.30 - 15.00 (voor afspraken visumaanvragers)
Voor het afhalen van paspoorten: 08.30 - 16.30

Procedure visumaanvraag:

  1. Ga naar de website van TLScontact: https://be.tlscontact.com/ua/KBP/index.php
  2. Online registreren op Visa-on-Web
  3. Online een afspraak nemen bij TLScontact
  4. Klaarmaken van uw visumaanvraag dossier
  5. Naar TLScontact in Kiev komen op de afspraak en de visumaanvraag indienen

TLScontact beschikt over geen regionale kantoren in Oekraïne.

Nieuws

04 apr

Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders neemt kennis van de beslissing van de Russische overheid om een Belgische diplomaat uit Moskou uit te wijzen. Deze beslissing werd deze voormiddag aan de Belgische ambassade in Rusland (Moskou) meegedeeld. De minister betreurt deze Russische reactie. 

29 Mar

Verschillende raketten werden op zondag 25 maart vanuit Jemen door de Houthi-rebellen afgevuurd op Saoedi-Arabië. Deze aanval maakte verschillende slachtoffers. Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders is heel bezorgd door deze nieuwe provocatie.

28 Mar

Vandaag steekt Buitenlandse Zaken een tandje bij in de promotie van Travellers Online. Goedele Liekens en Adrien Joveneau, twee bekende mediafiguren die heel wat rondreizen, zetten er mee hun schouders onder. Vanaf vandaag ondersteunen zij de promotie van Travellers Online in twee filmpjes die te zien zijn op al onze sociale mediakanalen en op onze sites.

27 Mar

Op 24 december 2017 nam de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties de historische beslissing om te onderhandelen over een verdrag dat biodiversiteit op volle zee beschermt ("Biodiversiteit in gebieden die buiten de nationale jurisdictie vallen"). De volle zee beslaat twee derde van de oceanen en is vandaag amper beschermd. De bescherming van oceanen is een prioriteit van de Belgische diplomatie. Vanaf vandaag tot woensdag 28 maart organiseert de FOD Buitenlandse Zaken in het Egmontpaleis in Brussel een voorbereidende vergadering voor de onderhandelingen over dit nieuwe verdrag.

26 Mar

Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders is tevreden dat er nog een nieuwe luchtvaartverbinding tussen ons land en China komt. Vanaf zondag 25 maart start vliegtuigmaatschappij Cathay Pacific met rechtstreekse vluchten van Brussel naar Hong Kong. Zo wordt onze hoofdstad verbonden met één van de meest dynamische metropolen in Azië. Er zijn vier vluchten per week gepland. Het totaal aantal rechtstreekse verbindingen met China komt daarmee op 4, en binnenkort gaat dat cijfer nog de hoogte in.